Hoe maak je een zeemeermin staart?

zeemeermin staart maken

Zeemeermin staart maken? Er zijn 2 manieren om een zeemeermin staart te maken. We laten je beide manieren zien. Zo weet je aan het einde van dit artikel precies hoe je een zeemeermin staart kunt maken!

Zeemeermin staart maken

Hieronder leggen we je 2 manieren uit over hoe je het beste een zeemeermin staart kunt maken. De 2 manieren zijn:

 1. Siliconen stof gebruiken
 2. Een mal maken en vullen

Let op! Het maken van een zeemeermin staart is best moeilijk. Je hebt kleding stof nodig, een groot stuk karton en een monovin of zwemvliezen. Voor de tweede optie heb je vloeibare latex of rubber nodig. Voordat vloeibare latex of rubber is gedroogd, ben je een best lange tijd kwijt. Geef je latexlagen voldoende tijd om te kunnen drogen. Zo voorkom je dat het breekt of uit elkaar valt.


Manier 1: Siliconen stof gebruiken

 1. Koop een monovin of zwemvliezen

  Als je niet veel wilt uitgeven aan een monovin, kun je dit namaken door twee zwemvliezen aan elkaar te tappen. Het gebruik van een monovin is beter!

 2. Maak het patroon

  Dit kun je doen door op een groot stuk karton te gaan zitten en rond de benen een duidelijke lijn te tekenen. Let er wel op dat je de monovin hierbij aantrekt.

 3. Knip de stof

  Je moet eerst stof kopen voordat je kunt beginnen met het maken van je zeemeermin staart. Zoek naar dikkere siliconen stoffen, want hoe dikker de stof, hoe sterker de staart.

 4. Naai de staart

  Naai beide zijden van de stof dicht om ze samen te brengen. Vergeet niet het patroon te volgen om ervoor te zorgen dat de stof goed word genaaid.

Manier 2: Een mal maken en vullen

 1. Koop een monovin of zwemvliezen. Je weet inmiddels hoe en waar!
 2. Maak de mal voor de schubben. Je kunt van schuim een weegschaal maken waar je cirkels uit slaat. Het is het beste om het kleefschuim te gebruiken. Gebruik een veilpijp en een hamer om de schaalvormen uit te slaan. Leg ze vervolgens in de vorm van de schaalvorm. De andere methode zou zijn om de schubben uit te werken, met behulp van klei en een koekjessnijder of gevouwen folie.
 3. Maak de mal af. Zorg ervoor dat jouw mal er goed uit ziet. Er moet een zeemeermin staart mal in liggen, en aan de buitenkant van de bak moet hekjes hebben. Zo loopt het vloeibare rubber er niet uit.
 4. Giet er vloeibaar rubber in. Niet te veel! Want dan wordt de mal te dik. Je maakt er 2 om deze in de volgende stap aan elkaar te maken.
 5. Laat het drogen en verf. Gebruik een borstel om het latex in de mal te schilderen. Het vervelende van vloeibare latex is dat het aan de lucht moet drogen. Dit betekent dat als je het te dik schildert, het nooit zal uitharden. Je zult hoe dan ook over de staart moeten schilderen, maar dit zal ervoor zorgen dat je iets hebt om de kleur op te baseren.

Is het moeilijk om een zeemeermin staart te maken?

Ja, best wel. Je hebt er wel een hele dag of 2 voor nodig. Daarnaast heb je ook veel materialen nodig en je mag geen foutjes maken. Dan kan het gevaarlijk zijn om erin te zwemmen. Een zeemeermin staart maken is dus op eigen risico!

Om het zoeken naar verschillende materialen en het bouwen van je eigen staart te besparen kun je ook een zeemeermin staart kopen. Er zijn verschillende bedrijven die professionele staarten maken. Daarnaast ben je ook niet enorm veel goedkoper uit als je er zelf een maakt. Bekijk de nieuwe collectie van Mermaid Sisters bijvoorbeeld maar eens!

Hoe maak je een zeemeermin staart

One Reply to “Hoe maak je een zeemeermin staart?”

 1. Echt heel leuk, we hebben jullie foto’s gestuurd van onze mooie zeemeermin. Ook blij met de snelle levering! We hadden de verkeerde maat gekozen. We hebben alleen de zeemeermin staart omgewisseld, de monovin bleef hetzelfde en dat ging soepel. Aardige klantenservice.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *